Обука наставника за вођење електронског дневника

Датум: 17. Decembar 2018 21:30 Категорија: Предавања

Данас, 17.12.2018. године у нашој школи одржан је први део обуке, наставника, општеобразовних предмета, за вођење електронског дневника.Наша школа од другог полугодишта школске 2018/2019. године, почиње са реализацијом образовно-васпитног рада, кроз евиденцију путем есДневника.

Од школске 2018/2019. године у нашој школи ћемо почети са увођењем есДневника, који у потпуности замењује папирни облик вођења евиденције. Дневник ће омогућити наставницима, одељењским старешинама и директору школе да на брз, једноставан и поуздан начин воде евиденцију о ученицима и пружити комплетан увид у напредак ученика, рад наставника и школе, као и увид у информације у тренутку њиховог настанка. Како би се обезбедила већа објективност у оцењивању наставници могу да виде само оцене из свог предмета, али не и из других.
 
ЕсДневик једном дневно прави извештај о сваком детету, а тим извештајима родитељи могу у сваком тренутку да приступе, наравно, само за своје дете. Информације о изостанцима родитељи добијају на дневном нивоу, а о оценама по протоку 48 сати, како би се ученику дала прилика да родитељима образложи коју оцену је и зашто добио. Обезбеђена је потпуна заштита података. ЕсДневнику се приступа помоћу корисничког имена и лозинке о чему ћемо вас благовремено обавестити.Какви су утисци и како се одвијао први део обуке можете проверити на линку испод. 
Шта је есДневник, како се користи и где можете вежбати на њему можете проверити на линку испод.