#trashtag изазов: Очистимо свој град

Датум: 04. April 2019 19:40 Категорија: Иницијатива

Ученици трећег разреда наше школе на образовном профилу, санитарно - еколошки техничар, заједно са професорком, Милојевић Маријаном, спровели су акцију чишћења простора око школске зграде, на путу до спортских терена Основне школе "Вук Караџић" у Звечану, као и простор на самом терену и игралишту.

Ученици су овом акцијом показали своју обзирност према својој околини, међусобну  солидарност, сво јединство и другарство у једном племенитом делу, са снажном поруком да само заједно и удруженим снагамо можемо створити једно боље окружење и оставити једно боље сутра будућим генерацијама које долазе.


Ученици Средње школе у Звечану настављају са акцијом и сличним активностима и у будућем периоду.


Будите и Ви одговорни према природи и свом окружењу-одазовите се изазову !
 

Шта је #trashtag изазов

Наиме, изазов је врло једноставан – одаберете место, очистите смеће и поставите на друштвене мреже слике пре и после, уз обавезну ознаку #trashtag – да ли због интернет тренда, или зато што су препознали због чега је то важно, али на десетине хиљада људи појуриле су да то ураде.

Захваљујући овој акцији очишћене су бројне плаже, паркови, путеви – осим што више нема смећа, на овај начин подиже се свест о количини пластичног отпада који производимо.

Овај дивни изазов проширио се друштвеним мрежама, а људи из свих крајева света решили су да одговоре на њега. Фотографије пре и после чишћења деле се на Инстаграму, Твитеру и Фејсбуку.

Фотографије пре и после показују велику промену након чишћења смећа, а овај изазов показао је да је потребно само мало изазвати људе да се укључе у акцију која ће целом човечанству донети само добро.