Ово је прва медаља и пехар, али не и последња, трудићу се да их освајам све више и више

Датум: 12. April 2019 23:03 Категорија: Достигнућа

Лука Радевић је ученик првог разреда Средње школе у Звечану на образовном профилу санитарно – еколошки техничар, и члан Кик Бокс Клуба 028 из Косовска Митровице.

Рођен је 08.02.2004. године у Херцег Новом.
 
По чему се Лука издваја од осталих ученика у нашој школи  ?

Лука је у марту месецу освојио прво место, златну медаљу, пехар и проглашен за најбољег кадета првенства, на државном такмичењу централне Србије  у кик -боксу у категорији до 69 килограма, које је било одржано у Куршумлији 2. марта и у којем је учествовало 18 клубова са преко 160 такмичара из целе Србије међу којима и два клуба са Косова и Метохије, Кик Бокс Клуб 028 из Косовске Митровице и Кик Бокс Клуб из Звечана.

,,...Ово је прва медаља и пехар, али не и последња, трудићу се да их освајам све више и више’’ , рекао је Лука.


Лука је један од ,,златних ученика’’, Средње школе у Звечану.
Лука се активно  бави спортом од своје десете године, са краћим паузама. Школа је приопитет, али воли спорт и њиме се бави у слободно време. Тренира три пута недељно, а пред велике мечеве и такмичења и свакодневно.
 
Како изгледа дан дечка, спортисте, који је освојио златну медаљу и који је првак централне Србије, за категорију до 69 килограма  ?

Ујутру устајем рано, идем у школу, након школе враћам се кући, шетам пса, учим, помажем својој мајци око свакодневних обавеза, идем на тренинг, излазим у град са другарима.
Волим дружење, волим да слободно време поред спорта искористим са својим вршњацима.
 
Шта је важно осим активног тренинга, да би се постигли завидни резултати ?

Важна је здрава, избалансирана исхрана, са доста воћа, поврћа и наравно добра ментална – психичка припрема. Треба бити истрајан и упоран, неустрашив, треба  проценити противника и заложити се максимално и психички и физички, ако желимо победу.
 
Да ли имаш услове за тренинг ?

Да, имам. Просторија у којој вежбамо је адаптирана за намену наших тренинга, имамо добре услове за тренирање.
 
Шта је потребно од опреме за спорт којим се бавиш ?

Кацига, рукавице, бандажери, штитници за колена, заштитна гума за зубе.
 
Да ли сам финансираш набавку опреме и одлазак на такмичења ?

Да, сам финансирам, немам спонзоре.
 
Остала интересовања ?

Спорт, спорт и само спорт !


 Који су твоји циљеви у будућности ?

Моја највећа жеља и приоритет је да завршим школу и стекнем средње образовање и упишем факултет. Што се тиче образовања, након средње школе волео бих да упишем ИТ академију, али још увек размишљам.
 
Лука, која je порука твојим вршњацима ?

Да се баве собом, да воде рачуна о себи, да сагледају ствари из свих углова, пре него што одреагују, да воде здрав живот, да престану са пороцима (ако их имају- алкохол и цигарете, које су у великој мери заступљени међу младима), да воде рачуна о исхрани, да проводе више времена напољу у природи са својим вршњацима, да избегавају игрице, телефоне.
 
,,Младост је лепа сама по себи’’...поручио нам је Лука.