#trashtag изазов ! Изазивамо Економско - трговинску школу у Косовској Митровици

Датум: 24. April 2019 23:07 Категорија: Иницијатива

Ученици наше школе, уз помоћ својих професора, педагога и директора, не престају са својим активностима - напротив, овога пута изазивамо "Економско - трговинску школу у Косовској Митровици".

Данас су ученици школе наставили са #trashtag изазовом. Овог пута одлучили су да очисте Спортски центар у Звечану, познатији генерацијама као ,,Тенис", где су ученици очистили како саме терене, тако и цео парк, и простор око спортског терена.


Тенис је генерацијски познат као састајалиште младих. На њему су се склапала нова пријатељства, играле важне утакмице и мечеви, училe првe вожњe бицикaла, рађале нове љубави, сањарили разни снови.
 
,,Стање које смо затекли на терену је било нимало пријатно, пуно разног отпада и осталог материјала, а као главни узрочник и кривац такве слике је нико други него - човек.".
,,Сложили смо се да терен треба очистити и средити и апелујемо на грађанство, на децу, омладину, да изграде свест о очувању животне средине, да васпитавају своје укућане и  децу у духу очувања животне средине, јер другу немамо и бољу добити нећемо. Чувајмо природу, не бацајмо смеће ван канте, покупимо и очистимо за собом. Јер није тешко бити фин !", изјавила је професорка, Милојевић.
 
Ово је још једна од акција #trashtaga kako би пробудили свест и активирали што више учесника, а пре свега ученика и школа, одлучили смо да овог пута то буде прави изазов !


Изазивамо Економско - трговинску школу у Косовској Митровици, наше другаре, ученике, наставнике, школско особље и њихову директорку, да се прикључе акцији и дају свој допринос околини, да једним позитивним примером кроз овакав вид акције заједно стимулишемо и покренемо свест свих нас.
 
Желимо да се ова игра, овај изазов претвори у акцију која ће повезати школе, ученике и наставнике, из које ћемо сви имати и дати један здрав пример који ће бити од користи и на понос свих нас!

Желимо да се ова акција и овај низ никада не прекине !
 
Другари из Економско - трговинске школе из Косовске Митровице, прикључите се и изазовите на challenge наредну школу!

Чекамо вашу акцију и ваше сличице !


Како је протекла  #trashtag акција можете проверити на линку испод.