РТС Планета

Датум: 16. Mart 2020 18:49 Категорија: Учење на даљину



Учење на даљину у основним и средњим школама почиње сутра, 17. марта. За све основце образовни садржаји биће емитовани на Трећем програму РТС-а, а сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, саопштило је Министарство просвете.


За ученике средњих школа настава на РТС Планети

За ученике средње школе наставне јединице и теме биће доступне на платформи РТС Планета. Обавеза средње школе је да на свом сајту постави банер са свим линковима на којима се може приступити лекцијама и платформама за учење.

Наставници су у обавези да, у сарадњи са одељењским старешинама, остваре потребну комуникацију са ученицима и/или њиховим родитељима и када је потребно да дају додатна упутства за учење након емитованих садржаја (нпр. додатне презентације или задаци за вежбање у радној свесци, домаћи задаци – есеји, анализе, презентације, илустрације, цртежи, извештај о мини пројекту и друго).

Осим садржаја који ће бити припремљени за емитовање на каналу РТС 3 и платформи РТС Планета, наставници основних и средњих школа (општеобразовних и стручних предмета), будући да најбоље познају своје ученике могу да користе и доступне дигиталне уџбенике и садржаје на начин који омогућава учење на даљину.

Такође, Министарство просвете указује и на могућност прилагођавања постојећих наставних припрема, материјала и презентацијама са упутствима за учење, тако да они буду доступни највећем броју ученика (електронска пошта, Вајбер група).

Додатне информације у вези да учењем на даљину, као видом подршке настави, родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57.



https://rtsplaneta.rs/video/list/category/516/